All Revved Up

Inspired by the sleek and sexy Porsche Design Tower, this sprawling condo in the sky is a luxuriously functional vacation getaway

Story Credits

Interior design:
Brett Sugerman and Giselle Loor Sugerman,
B+G Design, Inc., Fort Lauderdale, FL
Text:
Christie Galeano-DeMott
Photography:
Kris Tamburello, Miami, FL
(View full image and details by clicking on picture)

 

Husband and wife design team Brett Sugerman and Giselle Loor have decades of luxury design experience and were thrilled when their client sought them out specifically to create the family’s vacation home at the ultra-luxe Porsche Design Tower. The duo combined Sugerman’s love for architectural design with Loor’s passion for furniture and materials to create a lavish 4,500-square-foot residence in Sunny Isles that makes each member of this family of six feel comfortable.


From the moment a private elevator opens into the expansive great room, a dynamic interior scheme sets the tone for the unit’s design aesthetic that is ultra-contemporary yet comfortable and functional. Just past the foyer influenced by the reflective elements of a black and gray glass console, a multi-purpose sitting area takes center stage with B&B Italia’s sculptural “Grande Papilio” chairs in a gray bouclé, which swivel to enjoy the ocean views or the game on TV.
Seen as supporting actors, sheer draperies pull open to frame the sprawling ocean views from the dining area, sitting area and living area, as well as the kitchen beyond. Off-white walls allow for a clean, modern palette to unfold with black accents in the furnishings, fixtures and countertops to elevate the elegance. Arebescato Vagli Italian marble defines the fireplace, a focal point that pulls the line of vision into the great room.


To capture that vacation-home feeling and mimic the panoramic ocean views, a pair of Italian landscape photos by artist David Burdeny line the wall above a deep-seated sectional in the living area. The design team chose four hexagonal, gray glass and marble cocktail tables in varying heights to create movement and rhythm in the space.


Seating six comfortably in the dining area, the circular Louis Kazan black lacquer table has a glass Lazy Susan insert to make sharing that much easier. “We didn’t have to compromise function for beauty with the table, and I love that,” Loor says. The home’s silver ice honed marble flooring complements the kitchen’s absolute black granite countertops and Macassar ebony cabinetry. Discreet square ceiling cutouts replace the usual high hats in a more contemporary way to add light to the open space without competing with the geometric polygons of the chandelier.


Nestled between the main social areas and the more private family spaces, the powder room is a sophisticated jewel box enveloped in metallic, hand-woven wall covering. Clear and smoky gray mirrors create an enchanting ambience.


Influenced by his architect father, one of Sugerman’s talents is space planning. So when the duo signed onto the project, the first thing they did was enhance the home’s layout. By altering the floor plan, the design team created a bonus room just for the children to play games, watch movies and hangout. And for the adults, the outdoor terrace is complete with a barbeque grilling space, social groupings and infinite ocean views — a favorite perch to sip a morning mimosa and enjoy the sunrise.